Wijkvereniging Angelslo is op zoek naar bewonersinitiatieven

Geplaatst op 6 februari 2018 in de categorie , , , , , ,

Gisteravond was de jaarvergadering van de wijkvereniging Angelslo.
Naast het officiële gedeelte over het financiële plaatje van de wijkvereniging Angelslo,
werden de doelstellingen besproken en heeft het bestuur tijd en ruimte gemaakt voor een brainstorm sessie.

Doelstellingen vanuit de wijkvereniging voor de komende jaren

• Er zorg voor dragen dat Angelslo weer een leuke wijk wordt om in te wonen
  • Bewoners informeren d.m.v. de vernieuwde wijkkrant, website en social media.
  • Positiviteit in de wijk verspreiden in samenwerking met diverse partijen
  • Mensen in de wijk binden en verbinden
  • Samenwerking tussen professionals en vrijwilligers uit de buurt
  • Het verbeteren van de woon – en leefomgeving van de wijk Angelslo

De wijkvereniging is op zoek naar bewonersinitiatieven en projecten die de kernwoorden van binden, verbinden en verbeteren van de buurt moeten omvatten. Het bestuur heeft een fors bedrag gereserveerd om deze projecten te ondersteunen.

De vraag is dan ook: Wat willen de bewoners graag zien?

Willen jullie als bewoners van Angelslo liever iets fysieks in de wijk? Denk hierbij aan speeltoestellen, park, sportgelegenheden.
Of liever meerdere activiteiten gericht op doelgroepen of thema’s die door de bewoners zelf worden uitgevoerd?
Misschien wel een combinatie van bovenstaande?

Dien uw plannen in en wij gaan kijken wat er mogelijk is.

Wat zijn de wensen van Angelsloërs?

Wat willen jullie als bewoners graag zien veranderen in onze wijk?
Welke faciliteiten missen jullie in de wijk?
Denk bijvoorbeeld aan speelvoorzieningen, sportpark, activiteiten in de breedste zin van het woord. (markt, NL-doet, burendag, organiseren van een Spelweek?)

• Stuur een mail met een uw idee naar secretariaat@wijkverenigingangelslo.nl
  • Dit idee moet betrekking op de buurt en de kernwoorden omvatten.
  • Heb je nou een geweldig idee voor de hele wijk en die niet door bewoners uit te voeren is? Geef dit dan ook door.
  • Bewoners hebben  6 weken de tijd om het plan volledig uit te werken.
    Deze termijn is bedacht zodat de bewoners de tijd hebben om rond te vragen in de buurt, anderen te enthousiasmeren en om zich gezamenlijk in te zetten voor hun eigen buurt. Dit is het startpunt van het binden.
  • Het plan moet voldoen aan: waar, wie, waarom, benodigde middelen, kosten.

• Organisaties, stichtingen en instellingen, ook vrijwillig zijn uitgesloten van deelname. Alleen bewoners!
  • Het bestuur neemt vervolgens de ideeën in behandeling en koppelt dit terug naar de bewoners. Het kan voorkomen dat plannen niet uitvoerbaar om wat voor reden dan ook. Dit krijgt u dan ook van ons te horen.

Natuurlijk zijn wij het hele jaar op zoek naar leuke initiatieven, onthoud alleen dat bepaalde aanvragen zoals bijvoorbeeld een speelvoorziening tijd kosten om te realiseren.

Wij zien uw plannen graag tegemoet.